Concursul Inovaţiilor Deschise

logo-Final-Ro-266x300Centrul de Training “CMB” şi Asociaţia Dezvoltatorilor TI din Moldova,

cu sponsorizare de la:

Centrul de Guvernare Electronică din Moldova, Banca Mondială , Moldcell , Endava , Hotelul Codru şi Papirus Market

organizează în comun Concursul Inovaţiilor Deschise ”E-Aplicaţii pentru Moldova” care va culmina pe 18-20 mai 2012 în Chişinău, Republica Moldova.

Concursul Inovaţiilor Deschise ”E-Aplicaţii pentru Moldova” va consta din trei părţi:

Elaborarea şi prezentarea conceptului/prototipului de Aplicaţii inovative bazate pe date deschise, inclusiv o perioadă de asistenţă cu scopul constituirii echipei de proiect – perioada 9 Aprilie – 10 Mai 2012 (online)
TechCamp (1 zi) – 18 Mai 2012 Hotel CODRU
Hackathon (2 zile) – 19-20 Mai 2012 Hotel CODRU
Obiectivele principale ale Concursului Inovaţiilor Deschise”E-Aplicații pentru Moldova” sînt

crearea în Moldova a unui ecosistem (Comunitate de practicieni) în jurul datelor deschise şi
dezvoltarea de Aplicații inovative bazate pe date deschise (denumite în continuare “Aplicaţii”), pentru a furniza e-servicii noi, inovative, cu beneficii sociale şi comerciale pentru oamenii şi economia Republicii Moldova.
Înainte de a aplica la concurs, este important ca dezvoltatorii TI fie individual, fie împreună cu colegii săi, să studieze cu atenţie condiţiile fiecarui sponsor în parte:

Regulile pentru concurs din partea Centrului de Guvernare Electronică
Regulile pentru concurs din partea Moldcell
Regulile pentru concurs din partea Băncii Mondiale
Regulile pentru concurs din partea Endava

În dependenţă de cerinţele sponsorilor implicaţi să susţină cele mai inovative idei de aplicaţii, aplicanţii vor completa Formularul de Aplicare. Dezvoltatorii selectaţi, împreună cu echipele acestora, vor fi invitaţi să participe la un program de formare “Techcamp” în data de 18 Mai, urmat de 2 zile (19 şi 20 Mai) intensive de dezvoltare a aplicaţiilor, care vor fi, în data de 20 Mai 2012, evaluate de către Juriu şi premiate.

Membrii echipelor de sprijin şi alte persoane interesate să beneficieze de o formare tehnică referitoare la dezvoltarea de aplicatii bazate pe date deschise sunt încurajate să participe la Tech Camp care va avea loc la 18 mai, 2012 şi la Hackathon 19-20 Mai 2012.